Dejavnosti turistične kmetije

Kontakt  Cenik   Kje smo

V Podvrhu, na območju današnje domačije  se že več generacij ukvarjamo s kmetijstvom. Sprva je bila najbolj zastopana živinoreja in vinogradništvo. Po letu 1995 smo vinogradništvu in vinarstvu na kmetiji dodali še turistično dejavnost. Razvili smo se v turistično kmetijo s sobami.

Vinogradništvo in vinarstvo

Kmetija premore 4 ha vinogradov z različnimi sortami trt iz katerih pridelujemo domače vino in domači grozdni sok in ostale pijače iz grozdja. Prodajamo predvsem mlada, odprta vina, nekaj pa tudi stekleničenih vrhunskih vin. Velik dosežek naše kleti je bila pridobitev Zlatega znaka kakovosti na Dobrotah slovenskih kmetij leta 2009 in vsako naslednje leto zlata priznanja za naše pijače.V vinski kleti pripravimo degustacije, ki so vodene s hišno vinsko someelierko. Vsako leto tradicionalno vabimo skupine turistov na trgatev.

Gostinstvo na kmetiji

Jedilnica turistične kmetije sprejme 60 gostov in terasa 60. Gostimo predvsem obletnice, poslovna srečanja, turistične skupine in poroke. Z jedilnikom se popolno prilagodimo željam naročnika. Pri nas se odlično počutijo prav vse starostne skupine obiskovalcev.

Nastanitev, sobe na turistični kmetiji

Leta 2010 smo za naš kmečki turizem opremili 10 dvo posteljnih sob. Skupaj z obstoječimi prostori sprejmemo 30 ljudi. Naše sobe imajo 4 jabolka. Gosti turistične kmetije lahko čas pri nas preživijo na tisoč in en način. Uporabljajo lahko savno, obiščejo okoliške hribe, pomagajo pri vsakdanjih opravilih …

Družina

Turistična kmetija Grobelnik
Turistična kmetija Grobelnik

Na sliki Slavica Grobelnik z možem Jakom Grobelnikom in sinovoma Janom Grobelnikom in Jakom Šušteričem.