Kaj je kmečki turizem   Kontakt   Cenik   Kje smo

Dejavnosti turistične kmetije

Kontakt  Cenik   Kje smo

V Podvrhu, na območju današnje domačije  se že več generacij ukvarjamo z kmetijstvom. Sprva je bila najbolj zastopana panoga živinorejstvo, ki je v 90. letih prešlo v vinogradništvo, ki smo mu dodali še turistično dopolnilno dejavnost. Imamo znak Vinogradniške in Kolesarske turistične kmetije, ter Znak kakovosti na katere smo zelo ponosni.

Vinogradništvo in vinarstvo

Kmetija premore 3 ha vinogradov z različnimi sortami trt iz katerih pridelujemo domače vino in domači grozdni sok. Prodajamo predvsem mlada, odprta vina, nekaj pa tudi stekleničenih vrhunskih vin. Velik dosežek naše kleti je bila pridobitev Zlatega znaka kakovosti na Dobrotah slovenskih kmetij leta 2009. V vinski kleti nudimo degustacijo s sommelierjem in ogled predelave grozdja v vino. Vsako leto tradicionalno vabimo skupine turistov na trgatev.

Gostinjstvo na kmetiji

Jedilnica turistične kmetije sprejme 60 gostov in terasa 100. Gostimo predvsem obletnice, poslovna srečanja, turistične skupine in poroke. Z jedilnikom se popolno prilagodimo željam naročnika. Pri nas se odlično počutijo prav vse starostne skupine ljudi, saj nudimo športne rekvizite, osebne vodiče za različne pohode in dajemo priporočila za preživetje lepega popoldneva.

Nastanitvena dejavnost turistične kmetije

Leta 2010 smo za naš kmečki turizem opremili 10 dvopostelnih sob. Skupaj z obstoječimi prostori sprejmemo 32 ljudi. Naše sobe imajo 4 jabolka. Gosti turistične kmetije lahko čas pri nas preživijo na tisoč in en način. Uporabljajo lahko savno, obiščejo okoliške hribe, pomagajo pri vsakdanjih opravilih …

Družina

Turistična kmetija Grobelnik

Turistična kmetija Grobelnik

Na sliki Slavica Grobelnik z možem Jakobom Grobelnikom in sinovoma Janom Grobelnikom in Jakobom Šušteričem.