Kaj je kmečki turizem   Kontakt   Cenik   Kje smo

Posebnosti

Hišna zbirka, 150 let stara soba, Prodajalna turistične kmetije, Zeliščni vrt, Avdio vodič. Vse to in še več si lahko ogledate ali doživite pri nas.

turistična kmetija - razvoj

Turistična kmetija – razvoj

V spomin na naše prednike smo uredili Hišno zbirko treh generacij. S fotografijami in besedili je prikazan razvoj kmetije med vsako generacijo in zgodba vsake od družin, živečih na kmetiji. Hranimo tudi Posestni list iz leta 1890.
Ponosni smo na 150 let staro sobo za goste, ki je ohranjena v prvotni obliki. V preteklosti je služila kot shramba krompirja. Ta prostor je najprimernejši za pokušino domače marmelade iz žametne črnine in likerskega vina iz modre frankinje. Gostje imajo od vseh prostorov najraje prav tega.

turistična kmetija - soba za goste

Soba za goste

turistična kmetija - soba za goste

Soba za goste

Vse ki nas običejo peljemo v 150 let staro sobo za goste in jih pogostimo. Za spomin ob odhodu domov jim podarimo fotografijo.

turistična kmetija - soba za goste

Soba za goste

turistična kmetija - prodajalna

Turistična kmetija – prodajalna

Prodajalna na kmetiji šteje preko 20 pridelkov iz naše kmetije in 20 pridelkov iz okoliških kmetij. Tu lahko kupite domače vino, marmelado, domače čaje, dišave in okrasno cvetje, domači grozdni sok, med in izdelke iz medu, likersko vino …
Zeliščni vrt je vir dekoracij jedi in domačega čaja ter začimb. Vsa zelišča so označena in prosto dostopna, tako jim ne uide noben pogled niti voh.

turistična kmetija - želiščni vrt

Želiščni vrt

Comments are closed.